1 kg runder- of lams borstlappen

2 vleestomaten,fijngehakt

Zout

1 grote ui, fijngehakt

½ theelepel gemalen peper

4 lente uitjes,fijngehakt

4 eetlepels plantaardige olie

150 g geschilde pompoen, in dobbelsteentjes gesneden

100 g ongebrande, ontvliesde pinda’s, zeer fijn gehakt of gemalen

225 g spinazie*,kleingesneden

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en doe deze samen met de tomaten, zout naar smaak, de ui, de peper, de lente uitjes, de olie en 400 ml water in een grote pan. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Doe de pompoen erbij en laat het gerecht nog 20 minuten doorkoken. Roer de pinda’s en de spinazie erdoor, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de taushe nog 20 minuten sudderen. Dien op met een zetmeelgerecht zoals rice tuwo.

Land: Nigeria

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen