500 g rundvlees in blokjes

500 g gedroogde maïskorrels

1 ui, fijngehakt

4 teentjes knoflook,fijngehakt

2 chilipepers,fijngehakt

3 – 4 zoete aardappelen

4 – 5 worteltjes

1 eetlepel palmolie

Malaguetta

Laat de maïs een nachtweken. Kook de maïs de volgende dag in ruim water. Voeg na een uur het vlees, de uitjes, de knoflook en de chili pepertjes toe met wat zout. Schenk er zoveel water bij dat alles ruim onderstaat en breng dit aan de kook. Snijd de zoete aardappelen en de worteltjes in blokjes. Voeg deze met de palmolie na anderhalf uur stooftijd toe aan het vlees. Breng het gerecht na een totale stooftijd van drie uur op smaak met wat malaguetta en voeg indien nodig wat zout toe.

Dien dit gerecht heet op.

Land: Kaapverdië

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen