1 kg runder- of lams borstlappen
2 vleestomaten,fijngehakt
Zout
1 grote ui, fijngehakt
½ theelepel gemalen peper
4 lente uitjes,fijngehakt
4 eetlepels plantaardige olie
150 g geschilde pompoen, in dobbelsteentjes gesneden
100 g ongebrande, ontvliesde pindas, zeer fijn gehakt of gemalen
225 g spinazie*,kleingesneden
Snijd het vlees in dobbelsteentjes en doe deze samen met de tomaten, zout naar smaak, de ui, de peper, de lente uitjes, de olie en 400 ml water in een grote pan. Breng alles aan de kook, dek de pan af en laat het geheel 30 minuten zachtjes koken. Doe de pompoen erbij en laat het gerecht nog 20 minuten doorkoken. Roer de pindas en de spinazie erdoor, zet de warmtebron zo laag mogelijk en laat de taushe nog 20 minuten sudderen. Dien op met een zetmeelgerecht zoals rice tuwo.
Land: Nigeria