500 g uien, in dunne ringen gesneden
3 eetlepels plataardige olie
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel chilipoeder
2 laurierbladeren, verkruimeld
50 g tamarinde*, fijngehakt
1 kg magere lamslappen
* Verkrijgbaar bij een toko

Fruit de uienringen in 1 eetlepel olie tot ze glazig zien. Neem de pan van de warmtebron en roer de kerriepoeder, de chilipoeder, de laurierbladeren en de tamarinde erdoor. Snijd het vlees in dobbelsteentjes en schep deze door het uienmengsel. Laat het vlees minstens 8 uur marineren. Rijg het vlees op kleine spiesjes. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de spiesjes rondom goudbruin in de hete olie. Voeg het uimengsel weer toe en laat het geheel nog 30 minuten zachtjes stoven. Dien direct op met aardappelpuree.

Land: Zimbabwe & Zuid-Afrika
Gerechtsoort: Vleesgerecht

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen