500 g kipfilet, fijngehakt
1 pakje Knorr mix voor Zuid-Afrikaanse bobotie
2 el marmelade
2 tl kaneelpoeder
50 g blanke rozijnen
1 blikje ananasstukjes à 227 g
1½ el olijfolie traditioneel
125 ml zure room

Meng de kipfilet met het zakje kruidenmix uit het pakje, de marmelade en het kaneelpoeder. Laat de ananas uitlekken, maar vang ½ dl van het sap op en snijd de stukjes iets kleiner. Bak de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin en schep de ananasstukjes en de rozijnen erdoor. Klop de saus mix met 2 dl water, het ananassap en de zure room door elkaar. Schep de saus door het kip mengsel en doe alles over in een ovenschaal. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven (180°C) in ± 25 min. gaar en goudbruin worden. Lekker met witte rijst en ijsbergsla.

Land: Zuid-Afrika
Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen