1 kg runderlappen
1 grote ui
1 – 2 eetlepels kerriepoeder
3 worteltjes
4 aardappelen
4 okra’s
3 kakivijgen
Palmolie

Snijd het vlees in blokjes en de ui in grove stukken. Verhit de olie en fruit de ui hierin glazig. Haal de uitjes uit de pan en zet ze opzij. Braad in dezelfde olie het vlees aan en voeg daarna de uitjes weer toe.Vermeng het kerriepoeder met wat water en doe het bij het vlees in de pan. Strooi er wat peper en zout overheen, doe het deksel op de pan en laat het vlees op een middelhoge warmtebron anderhalf uur stoven.
Roer af en toe en voeg indien nodig wat water toe. Snijd de worteltjes, de aardappelen, de okra’s en de kaki vijgen in blokjes. Voeg ze na 30 minuten stooftijd aan het vlees toe en laat ze tot het einde mee garen.
Geef hier rijst bij.

4 personen
(Voor)bereidingstijd: 2 uur
Land: Gambia
Gerechtsoort: Vleesgerecht

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen