Ontdek het mooie Afrika!
Baghrir

Baghrir

Baghrir is een soort dun pannenkoekje dat ook wel ‘duizend-gaten’ wordt genoemd. Dit gerecht wordt meestal ’s middags bij de thee door de vrouwen gegeten, bij het ontbijt of tijdens een feest. Net zoals pannenkoeken worden ze naar smaak met honing, suiker of boter belegd.

500 g fijn griesmeel
200 g boter
100 g honing
1 l lauw water
1 theeglas bloem
1 volle tl bakkersgist
2 pakjes bakpoeder

Leng het bakpoeder en de bakkersgist aan met een beetje water. Doe het in een grote kom en voeg het griesmeel, de bloem en het lauwe water toe. Meng alles met een mixer totdat er een stroperig beslag ontstaat. Dek het beslag af en laat het ongeveer 30 minuten rusten. Het oppervlak van het beslag moet schuimig worden.

Verwarm een antiaan bakpan. Roer het beslag goed door elkaar en giet een opscheplepel vol in de pan. Verdeel het beslag met de opscheplepel. Bak op een zacht vuur totdat er gaatjes verschijnen in de pannenkoek. Maak de pannenkoeken los van de pan en leg ze naast elkaar, met de gladde kant naar beneden op een doek om af te koelen. Leg de pannenkoekjes zolang ze nog niet koud zijn niet op elkaar want dan plakken ze aan elkaar.

Smelt de boter in een pan. Voeg de honing toe en meng alles goed door elkaar. Bestrijk de pannenkoekjes met dit mengsel. Serveer de pannenkoekjes direct.

Voor ongeveer 10 stuks
Land: Marokko
Gerechtsoort: gebak

Land: Marokko

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen