Snel klaar – ook zonder marinade een zeer smaakvol resultaat!
½ kip, in stukken en zonder vel (of 750 g kip stukjes met bot of 500 g filet)
40 gram boter of margarine
2 aardappels, in stevige stukken gesneden
1,5 theelepelknoflookpasta (of 3 tenen knoflook, geperst)
1 theelepelgemberpasta (of 1 cm gemberwortel, fijngesneden)
1,5 theelepel zout
1 theelepel(versgemalen) zwarte peper
4 eetlepels kerriepoeder
250 ml yoghurt
2 – 3 chili pepertjes,in zeer dunne ringetjes gesneden*
Gemberwortel, geschilden geraspt in lange vellen
In Afrikaanse groentewinkels zijn ook pepers te koop die het midden houden tussen paprika en de hete chilipeper. Dergelijke pepers zijn ook zeer geschikt voor dit gerecht: ze zijn mooi als decoratie en mild en fris van smaak in vergelijking tot de chilipeper.
Marineer de kip enige uren in zout, gember en knoflook.Als niet, dan maak het voor dit gerecht niet veel uit. Laat de boter smelten en voeg – als de boter nog geel is – de kip en vervolgens de aardappel toe. Laat dit zachtjes bakken en roer geregeld om. Voeg de kruiden toe: knoflook, gember, zout,kerriepoeder en zwarte peper. Voeg de yoghurt toe en laat de schotel zachtjes pruttelen tot de kip en aardappel gaar zijn. Serveer het gerecht met de verse geraspte gember en pepertjes apart op schaaltjes: wie graag pittig eet, kan peper en gember naar eigen smaak toevoegen.
Land: Tanzania