Ontdek het mooie Afrika!
Vegetarische Marokkaanse Couscous Met Dadels, Walnoten En Koriander

Vegetarische Marokkaanse Couscous Met Dadels, Walnoten En Koriander

300 g couscous

4 eetl. olijfolie

1 grote gehakte ui

1 prei in ringen

1 wortel in blokjes

1 groene paprika in reepjes

2 teentjes kleingesneden knoflook

1 Spaans rood pepertje in stukjes

100 g ontpitte dadels

100 g gewelde gekookte pruimen

geraspte citroenschil

1 theel. kaneel

2 eetl. fijn geknipte koriander

50 g gepelde en gehalveerde walnoten

Kook de couscous op de bekende wijze gaar.
Verwarm de olie in de hapjespan en roerbak hierin de groenten.
Voeg de dadels, de pruimen, de citroen en de kaneel toe.
Verwarm nog ca. 10 minuten.
Meng de koriander door de groenten.
Garneer met de noten.
Lekker met een gemengde salade.
Tip: gebruik rijst of Tarly in plaats van couscous.

Land: Marokko

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen