500 g visfilet
2 eetlepels boter
100 g bloem
400 ml slagroom
verse tijm
1 citroen (sap)
1 ei
Paneermeel
Plantaardige olie

Snijd de vis in stukjes en pocheer deze tot ze uit elkaar vallen. Verhit de boter. Roer de bloem erdoor en laat deze lichtgeel worden. Voeg de slagroom toe en roer alles goed door zodat er geen klontjes kunnen ontstaan – de saus hoort een papperige consistentie te hebben. Voeg de vis toe. Breng het geheel op smaak met zout, peper, tijm en citroensap. Roer alles nog even goed door en laat het mengsel afkoelen.

Maak van het vismengsel tien tot vijftien balletjes en haal deze eerst door geklopt ei en vervolgens door paneermeel. Verhit een ruime hoeveelheid olie en frituur de balletjes hierin.

Land: Nigeria
Gerechtsoort: Snack

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen