Het populairste gerecht uit de Kaaps-Maleise keuken, wordt geserveerd met rijst, kokosmeel, chutney en gehakte noten.

2 sneden witbrood

250 ml melk

1 kg runder- of lamsgehakt

1 grote ui,fijngesneden

2 tenen knoflook, fijngesneden

2 eetl. masala kerrie

1 theel. koenjit

1 theel. ketoembar

½ theel. djinten

1 mespunt kruidnagelpoeder

(fijngesneden groene peper)

½ theel. versgemalen peper

1 theel. zout

2 – 3 eetl. citroensap

75 g sultanarozijnen

50 g gehakte amandelen

1 eetl. mango-of abrikozenchutney

1 theel. gedroogde gemengde kruiden (mint en oregano)

3 eieren

5 citroenblaadjes

Verwarm de oven voor op180 ºC. Vet een rechthoekige ovenschaal van 1½ kilo inhoud in.

Week het brood in een beetje van de melk. Vermeng het gehakt met het fijngemaakte brood, ui, knoflook, specerijen, peper, zout, citroensap, rozijnen, amandelen, chutney en kruiden. Druk het gehakt uit inde ovenschaal. Klop de eieren los met de resterende melk en giet dit over het gehakt. Druk de citroenblaadjes in de bovenlaag en bak de Bobotie in circa 45minuten gaar; de bovenkant moet lichtbruin zijn.

Land: Zuid-Afrika

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen