De scharrelkip of roadrunner is een van de traditionele en populaire gerechten uit Zimbabwe. Het is een heel gemakkelijk recepten om te maken en de ingrediënten zijn overal verkrijgbaar! Serveer de roadrunner (scharrelkip) in pindaksaus met Sadza, rijst of zelfs fufu! Eet smakelijk!
Ingrediënten:
1 kg scharrelkip (roadrunner) Afrikaanse harde kip **
1 middelgrote ui, fijngehakt
2 middelgrote tomaten, gehakt
1 kleine paprika, gehakt
4 eetlepels bakolie
2 Maggiblokjes met kippensmaak
2 eetlepels. zachte pindakaas (250 g)
Zout naar smaak
Water
Instructies:
- Snijd je kip en doe hem in de pan.
- Voeg water, zout en Maggiblokjes toe
- Sluit de pan, breng aan de kook en zet het vuur ongeveer 40 minuten zachtjes aan de kook.**
- Hak, terwijl de kip kookt, de ui, tomaten en eventueel de peper.
- Als de kip gaar is, giet je de bouillon (kippenwater) af en houd je hem apart.
- Voeg de bakolie toe en bak de kip tot hij mooi goudbruin is.
- Als de kip gaar is, leg hem dan apart in een kom. Fruit in dezelfde pan de uien ongeveer 2 minuten. Voeg de tomaten, peper toe en laat ongeveer 3 minuten pruttelen. Af en toe roeren.
- Voeg de pindakaas toe en roer tot het in het tomaten-uienmengsel is verwerkt. Voeg de bouillon (kippenwater) toe. Voeg indien nodig wat meer water toe om de saus een consistentie te maken waar u tevreden mee bent.
- Laat het geheel 10 minuten op laag vuur pruttelen
- Doe de gebakken kip in de pan.
- Roer zachtjes tot de stukjes kip in de pindasaus zitten. Sluit de pan en laat 10 minuten op zeer laag vuur sudderen.. Roer af en toe gedurende deze tijd om te voorkomen dat het eronder brandt.
- Voila! Je heerlijke gerecht is klaar om van te genieten! Serveer met Sadza, rijst of fufu! Eet smakelijk!
** PS Als je de supermarkt kip gebruikt, kook dan gewoon tot het zacht is (meestal is 20 minuten voldoende!)