Gepeperde kippenmaagjes ook bekend als Gizdodo is een populaire snack in Nigeria. Gizdodo is een culinaire combinatie van kippenmaagjes en bakbanaan gestoofd in gepeperde saus. Het is een delicatesse die zowel als aperitief als onderdeel van een hoofdmaaltijd wordt geserveerd. Ik serveer het altijd met rijst als ik het niet weg kauw als snack! Geniet met een glaasje wijn, bier of sap. Het is eenvoudig te maken en kippenmaagjes zijn ongelooflijk goedkoop. 1 kg kippenmaagjes kost zelfs in Europa minder dan 2 euro!

Ingrediënten***

½ kg kippenmaagjes
3 rijpe bakbananen
2 Madame Jeanette
2 middelgrote verse tomaten
1 rode paprika
1 groene paprika (optioneel)
1 gele paprika (optioneel)
2 middelgrote uien
1 groot bouillonblokje (of 2 kleine)
Specerijen naar keuze
Zout (naar smaak)
Zonnebloemolie
2 eetlepels palmolie

Instructies:

  1. Was en maak de kippenmaagjes schoon.
  2. Voeg kruiden en zout naar smaak toe. ***
  3. Voeg water en 1 in plakjes gesneden middelgrote ui toe.
  4. Kook ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur.
  5. Terwijl de kippenmaagjes kookt, snijdt u de bakbanaan in kleine stukjes.
  6. Bak de bakbananen in plantaardige olie tot ze bruin maar niet verbrand zijn!
  7. Bak de gekookte kippenmaagjes met dezelfde olie tot ze donkerbruin zijn.
  8. Maal de verse tomaten, Madame Jeanette, 1 ui en 1 rode paprika samen.
  9. (Optioneel) Hak de gele en groene paprika fijn.
  10. Voeg een beetje palmolie toe aan de rest van de bakolie (als je geen palmolie hebt / lekker vindt, gebruik dan alleen de zonnebloemolie)
  11. Voeg op middelhoog vuur het gemalen pepermengsel toe en roer.
  12. Voeg kruiden naar keuze en 1 grote bouillon toe. ***
  13. Dek af en zet het vuur tot medium laag. Laat 10 minuten koken.
  14. Voeg de gebakken kippenmaagjes toe. Roer en dek af. Laat het 5 minuten koken.
  15. Voeg de gebakken bakbananen en de gehakte gele & groene paprika toe.
  16. Roer, dek af en laat 10 minuten op laag vuur sudderen.
    Voila! Je heerlijke Gizdodo is klaar om te eten!

*** In plaats van kippenmaagjes, zou je dit recept ook kunnen proberen met rundvlees of kipfilet!
*** Wees voorzichtig met de hoeveelheid kruiden / specerijen die u aan de kippenmaagjes toevoegt. Ze kunnen gemakkelijk te zout worden omdat het vlees niet veel van de ingrediënten opneemt.

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen