Pilau is zonder twijfel een favoriete Keniaanse gerecht. Serveer het met Kachumbari (tomaten kersen salsa met verse spinazie & koriander). Deze variatie is met rundvlees. Pilau kan ook worden gemaakt met kip of lams- of geitenvlees. Je kunt de pilau masala-mix kopen bij elke Indiase of Afro-Caribische winkel om je heen. Veel supermarkten hebben het ook! Eet smakelijk!

Ingrediënten:

250g verse tomaten

3 teentjes knoflook

300g rijst

600g rundvlees

3 eetlepels bakolie

1 middelgrote ui

40g rozijnen (optioneel)

20g gember

600ml bouillon

50g Pilau Masala-mix

 

  1. Kook het vlees voor om het zacht te maken
  2. Voeg knoflook toe als de uien bijna bruin worden en bak ze samen tot ze bruin zijn
  3. Voeg kruiden en pasta toe daarna het gekookte vlees
  4. Voeg bij het toevoegen van vlees wat water toe (een half kopje) en roer om het vlees de kruiden te laten absorberen
  5. Was de rijst voordat u begint met koken
  6. Voeg water toe en roer, voeg dan rijst toe en roer. Zet het vuur laag en laat het koken.

Regio: Oost Afrika
Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen