West Afrikaanse kokosnoot karamel snoep

West Afrikaanse kokosnoot karamel snoep

Ingrediënten:

1 middelgrote kokosnoot

1 kopje kristalsuiker

1 theelepel zout

 

Voorbereiding:

Breek de kokosnoot open, scheid het vlees van de kokosnoot met behulp van een mes, was en rasp de kokosnoot met een dik stuk rasp. Voeg zout toe aan de geraspte kokos, meng tot alles goed is opgenomen.

Doe suiker in een pan, zet laag vuur, roer met tussenpozen tot het smelt en goudbruin wordt. Voeg de geraspte kokos toe. Roer continu tot de geraspte kokos volledig stevig, geabsorbeerd en bruin van kleur is.

Breng over naar een plat bord om af te koelen en te stollen. Vorm in ballen of vorm naar keuze. Geniet van uw snacks met uw favoriete frisdrank of wijn!

Regio: West Afrika
Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen