Pilau is zonder twijfel een favoriete Keniaanse gerecht. Serveer het met Kachumbari (tomaten kersen salsa met verse spinazie & koriander). Deze variatie is met rundvlees. Pilau kan ook worden gemaakt met kip of lams- of geitenvlees. Je kunt de pilau masala-mix kopen bij elke Indiase of Afro-Caribische winkel om je heen. Veel supermarkten hebben het ook! Eet smakelijk!
Ingrediënten:
250g verse tomaten
3 teentjes knoflook
300g rijst
600g rundvlees
3 eetlepels bakolie
1 middelgrote ui
40g rozijnen (optioneel)
20g gember
600ml bouillon
50g Pilau Masala-mix
- Kook het vlees voor om het zacht te maken
- Voeg knoflook toe als de uien bijna bruin worden en bak ze samen tot ze bruin zijn
- Voeg kruiden en pasta toe daarna het gekookte vlees
- Voeg bij het toevoegen van vlees wat water toe (een half kopje) en roer om het vlees de kruiden te laten absorberen
- Was de rijst voordat u begint met koken
- Voeg water toe en roer, voeg dan rijst toe en roer. Zet het vuur laag en laat het koken.
Regio: Oost Afrika
Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen