1 kg bloem

1 kg griesmeel

1 l lauw water

2 el bakkersgist

1 volle tl zout

 

Meng de gezeefde bloem en het griesmeel in een grote kom door elkaar. Maak in het midden een kuiltje. Leng de gist aan met een theeglas lauw water en doe het geheel samen met het zout in de kom. Meng alles door elkaar en voeg het lauwe water er beetje bij beetje aan toe.

Kneed het deeg 20 tot 25minuten met uw vuisten tot er een kneedbaar deeg ontstaat dat gemakkelijk loslaat.

Maak van het deeg vervolgens drie of vier ballen, al naar gelang van de gewenste grootte van het brood.

Bestuif een werkblad met bloem en maak ieder bal plat zodat er een rond brood ontstaat meteen dikte van ongeveer 1,5 centimeter. Maak in het midden van ieder brood een gat. Bedek de broden met een doek en laat het deeg ongeveer 1 uur rijzen bij kamertemperatuur.

Duw voorzichtig een vinger in het deeg: als uw vingerafdruk meteen weer verdwijnt en het deeg zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgt, is het deeg voldoende gerezen.

Leg de broden op de bakplaat van de voorverwarmde oven op 120°C (stand 4) en bak ze15 tot 20 minuten. Haal ze uit de oven wanneer ze mooi goudbruin zijn.

Land: Marokko

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen