Ontdek het mooie Afrika!
Liberiaanse Jollofrijst

Liberiaanse Jollofrijst

300 g rijst

1 braadkuiken

Peper

Zout

6 eetl. olie

300 g sperzieboontjes

100 g doorregen spek

2 uien

1 blikje tomatenpuree

6 dl kippenbouillon

6 tomaten

150 g gepelde garnalen

2 eetl. gehakte peterselie

1 citroen

Was de rijst en laat die uitlekken. Snijd het braadkuiken in stukjes en bestrooi die met peper en zout. Bak de stukken kip inde olie aan alle kanten goudbruin. Maak in die tijd de sperzieboontjes schoon en breek ze doormidden. Kook ze in weinig water met zout in 15 – 20 minuten gaar. Snijd het spek in stukjes en schil en hak de uien.

Haal de kip uit de pan en bak het spek en de uien in de olie goudgeel. Voeg de rijst toe en bak die even mee. Doe tomatenpuree en de bouillon erbij en leg de stukken kip weer in de pan. Laat alles met de hittebron op de laagste stand circa 25 minuten koken. Leg in die tijd de tomaten in heet water en laat ze schrikken onder de koude kraan.Trek het velletje eraf en snijd ze doormidden. Verwijder de pitjes en laat het vocht weglopen. Snijd de tomaten in stukjes.

Meng de tomaten en de garnalen 5 minuten voor het einde van de kooktijd door de rijst. Giet de sperzieboontjes af en meng die door de rijst. Bestrooi de rijst met de gehakte peterselie. Snijd de citroen in partjes en garneer de schotel daarmee. Serveer dit gerecht meteen frisse sla.

Land: Liberia

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen