Frejon is een traditioneel gerecht voor Goede Vrijdag en wordt overal in West-Afrika gegeten. Er is eigenlijk geen enkele reden om dit gerecht niet het hele jaar door te eten.

500 g zwarte-ogen bonen
300 ml kokosmelk
1 eetlepel suiker
30 g pure chocolade
1 theelepel gemengde specerijen

Week en ontvel de bonen. Zet de bonen op met de kokosmelk en 200 ml water en laat ze circa 1 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn. Roer de suiker erdoor, laat de bonen afkoelen en pureer ze (eventueel met een keukenmachine).
Rasp de chocolade en meng deze met een kopje heet water; blijf roeren tot de chocolade opgelost is.
Schep het chocolademengsel en de gemengde specerijen door de bonenpuree en warm het geheel weer goed door. Dien op met verse vis en gari of couscous.

6 personen
Land: Ghana, Liberia, Nigeria, Sierra Leone etc.
Gerechtsoort: bijgerecht

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen