300 g lamsvlees zonder beenderen
150 ml olijfolie
1 grote ui, fijngehakt
6 el fijngehakte verse koriander
1,5 l water
1 tl zout
½ tl gemalen witte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl gedroogde munt
150 g gebroken tarwe (frik)
1 tl tomatenpuree
2 citroenen, in partjes, om te garneren
Snijd het vlees in heel kleine en dunne plakjes. Verhit de olie in een grote steelpan en fruit de ui samen met het vlees. Voeg de helft van de koriander toe en het water als de ui goudgeel begint te kleuren. Strooi zout, peper,paprikapoeder, gedroogde munt en de gebroken tarwe in de pan. Los de tomatenpuree op in 2 el water en voeg toe aan de bereiding. Roer goed en laat dit met het deksel op de pan ongeveer 50minuten koken op een laag vuur. Strooi vlak voor het opdienen de rest van de koriander over het gerecht. Voeg eventueel nog wat kruiden toe naar smaak en serveer de soep warm, gegarneerd met partjes citroen.
Land: Algerije