Dit gerecht wordt van oorsprong natuurlijk van verse krab gemaakt. Voor het gemak is bij dit recept voor krab uit blik gekozen, maar u kunt natuurlijk, zoals in de video hieronder, ook een hele krab gebruiken.

4 eetlepels plantaardige olie

1 ui, zeer fijn gehakt

2 theelepels fijn gesneden gemberwortel

1 groene paprika,fijngehakt

1 rode paprika,fijngehakt

4 rijpe tomaten,fijngesneden

1 eetlepels tomatenpuree

1 theelepels cayennepeper

225 g gepelde garnalen

200 g krabvlees

4 eetlepels paneermeel

1 citroen of limoen

Zout

 

Verhit de helft van de olie in een koekenpan en fruit de ui, gemberwortel, paprika en tomaten tot ze zacht zijn. Voeg tomatenpuree en cayennepeper toe en laat nog een paar minuten mee fruiten. Schep de garnalen en het krabvlees erdoor, voeg zout naar smaak toe en laat dat mee warmen. Schep deze substantie in krabschelpen of ovenschaaltjes.Bestrooi de schaaltjes met paneermeel en druppel de rest van de olie erover. Verwarm een paar minuten onder de grill en serveer met partjes citroen of limoen en brood.

Land: Ghana

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen