Zwarte-ogen bonen met chilisaus
500 g zwarte-ogen bonen
1 eetlepel suiker
Zout naar smaak
CHILISAUS
3 rijpe tomaten
1 ui
6 eetlepels pindaolie of andere plantaardige olie
1 theelepel chilipoeder
Mespuntje tijm
Mespuntje gemalen koriander
Bereid eerst de saus. Ontvel de tomaten en meng ze met de helft van de ui in een keukenmachine of hak ze zeer fijn. Snijd de rest van de ui in plakjes. Verhit de olie en fruit de plakjes ui tot ze glazig zien. Voeg de chilipoeder, de tijm, de koriander en het tomatenmengsel toe en laat de saus circa 25 minuten zachtjes en l roerend koken. Breng de saus op smaak met wat zout. Was de bonen, zet ze op met 750 ml water en laat ze circa 30 minuten zachtjes koken op een lage warmtebron. Laat de bonen goed uitlekken, spoel ze af en zet ze weer op met 400 ml water, de suiker en het zout. Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat de bonen zachtjes gaar koken op een zeer lage warmtebron. Dien op met de chilisaus en/of garri (grof cassavemeel) of couscous.
Land: Nigeria
Gerechtsoort: Veganistisch gerecht
Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen