Boerenkool wordt al meer dan tweeduizend jaar geteeld. Hoewel u misschien bij de in Afrika zo populaire blad groenten niet direct aan boerenkool denkt, krijgt hij in dit gerecht een duidelijk Ethiopisch tintje.
500 gram boerenkool
7 deciliter water
2 rode uien, gehakt
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel gehakte knoflook
1 eetlepel fijngehakte verse gember
1½ theelepel Spaanse peper (jalapeño of een andere matig hete peper), of naar smaak
Zout
Versgemalen zwarte peper
Was de boerenkool goed. Snijd verkleurde bladeren weg en verwijder harde stronken. Scheurde boerenkool in stukjes en zet deze met het water op in een pan.Breng op middelhoog vuur aan de kook, voeg dan de andere ingrediënten toe en roer goed. Zet het vuur laag en laat het geheel met het deksel op de pan nog koken gedurende 25 minuten,of totdat de boerenkool zacht is. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Land: Ethiopië