Dit is het nationale gerecht van Madagaskar. De truc is om alle verschillende soorten vlees zo te koken dat ze op hetzelfde moment helemaal gaar zin. Ze worden daarom op verschillende tijdstippen toegevoegd.
1 eetlepel arachideolie
500 g runderstoofvlees, in stukken van 2,5 cm
500 g varkensschouder, in stukken van 2,5 cm
3 hele kipfilets, in stukken
6 grote rijpe tomaten, ontveld, zaadjes verwijderd en grof gehakt
2 middelgrote uien, grof gehakt
7 teentjes knoflook, fijngehakt
Stukje verse gember van 5 cm, geschild en in fijne reepjes
500 g verse spinazie, gewassen en in reepjes
Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Laat de olie heet worden in een zware pan en schroei het rundvlees dicht zonder het bruin te laten worden. Voeg zo veel water toe dat het onderstaat, breng aan de kook en laat het geheel met het deksel op de pan zachtjes gedurende 30 minuten koken. Voeg het varkensvlees toe en laat het geheel nog 30 minuten koken. Voeg de stukken kip toe en laat het geheel nog 10 minuten koken. Voeg de tomaten toe en laat ze meekoken totdat ze door de saus zijn opgenomen.
Voeg de uien, knoflook en gember toe en laat nog koken gedurende 10 minuten, of totdat deze gaar maar nog wel stevig zijn. Voeg ten slotte de spinazie en zout en peper naar smaak toe en roer totdat de spinazie geslonken en net gaar is.
Serveer warm met witte rijst.Gerechtsoort: vleesgerecht
Land: Madagaskar