Neem even de tijd om de culinaire wonderen van Ghana te waarderen. Ga voor jezelf een lekkere Ghanese pindakaas soep maken.
Ingrediënten:
150 g tomatenpuree
3 middelgrote uien
130 g doperwten (optioneel)
70 g Wortel
150 g tomaten (ik heb mijn zelfgekweekte cherrytomaatjes gebruikt!)
1 middelgrote courgette
300 g pindakaas
2 madame jeanette peper
2 chilipepers (optioneel)
2 laurierblaadjes
Kruiden naar keuze
1 teen knoflook
10 g gember
Zout naar smaak
1 kg (harde) kip
1000 ml water
Voorbereiding:
Meng in een kom 300 g pindakaas en 150 ml koud water en meng. Voeg vervolgens 150 ml warm water toe en mix tot fijn. Zet het opzij
Voeg in een pan 150 g tomaten, 2 madame jeanette, 2 uien, 1 courgette, 70 g wortel, 10 g gember en 200 ml water toe en kook op middelhoog vuur gedurende 7 minuten. Gebruik vervolgens een blender om alle groenten door elkaar te mengen en zet apart.
Voeg in een kookpan 1 kg in stukjes gesneden (harde) kip toe. Voeg 1 in plakjes gesneden ui, 2 laurierblaadjes & kruiden naar keuze toe en zout naar smaak. Roer alles door elkaar en kook op middelhoog vuur tot de kip zacht is naar jouw smaak. Voeg 150 g tomatenpuree toe en laat 5 minuten koken. Voeg de gemengde groenten toe. Roer en kook gedurende 5 minuten. Voeg eventueel 130 g groene erwten toe. Voeg het vloeibare pindakaasmengsel toe. Op laag vuur 10 minuten laten sudderen. Voila! Je smakelijke Ghanese pindakaas soep is klaar om te eten! Serveer met rijst of Banku! (Fufu)
Land: Ghana