Ontdek het mooie Afrika!
Lookdam rijst (eigen creatie)

Lookdam rijst (eigen creatie)

Lookdam rice cuisine is zeer smakelijk en gemakkelijk te maken. Lookdam rijst is iets, dat ik heb uitgevonden. Deze maaltijd ontleent zijn naam aan de 2 plaatsen waar ik had moeten zijn op die dag dat ik deze heerlijke maaltijd voor het eerst heb gemaakt. Ik moest naar Kijkduin (een klein strand in Nederland) of De Dam (een populair plein in Amsterdam). Kijk is het Nederlandse woord voor “look” in het Engels! Dus ik voegde er “dam” aan toe en de naam was geboren! Ik had extra tijd omhanden, dus besloot ik te experimenteren. Ik ben geen geboren kok. Ik leerde eigenlijk op oudere leeftijd koken. Dit is de eerste keer dat ik besloot om creatief te zijn in de keuken. Ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Het lijkt een beetje op de populaire Jollof rijst uit West-Afrika, maar de Jollof rijst fans zouden het niet oké hebben gevonden, wanneer ik dit Jollof-rijst had genoemd! Dat is het niet. Het is Lookdam! Wat een traktatie!

Ingrediënten

Rijst
Elke vorm van vlees, waar je de voorkeur aangeeft
Tomatenpuree
Specerijen en kruiden
Zout
Plantaardige olie
Bakbanaan
Wortelen en groene erwten
Gekookte eieren
Chili peper (optioneel)

Voeg wat kruiden toe aan het vlees en laat dit 30 minuten koken.
Voeg olie en tomatenpuree toe. Laat het 10 tot 15 minuten koken
Rijst toevoegen. Laat het 2 tot 3 minuten koken
Verlaag de bereidingstemperatuur tot het minimum of schakel de elektrische kookplaat of het gas volledig uit. De warmte van de kookplaat zorgt ervoor dat het voedsel kan koken.
Voeg na 5 minuten de wortels en groene erwten toe. Roeren om te voorkomen dat de rijst aan de onderkant van de pan blijft plakken en verbrandt
Voeg wat gesneden bakbanaan toe. Geef het 2 minuten om alle smaken te laten samensmelten
Je heerlijke Lookdam-rijst is klaar om te eten!

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen