Kachiri ya Muhogo chips zijn een zeer populair street food in Mombasa, Kenia. Het is geliefd bij alle leeftijden, van kinderen tot volwassenen.  Dit is de Swahili-versie van cassaveschips. Dunne, lichte plakjes cassave worden diep gefrituurd en in chili en zout gegooid om de karakteristieke uitbarstende snack te geven. Je kunt rode peper en citroen toevoegen of gewoon opeten. Kachiri is nog een ander voedsel dat u de vreugde en tevredenheid van het voedsel biedt dat ter plaatse wordt bereid.

Ingrediënten:
• 2 tot 3 cassave wortels
• Tafelolie naar wens
• 1 theelepel chili vlokken
• 1 theelepel zout

1. Snijd met een groenteschiller of mes de wortels in dunne rondjes.
2. Leg de plakken meteen in koud water en laat ze 45 minuten trekken.
3. Verwijder de plakjes uit het water en droog ze af met een doek of keukenrol.
4. Verhit olie tot heet en bak ze tot ze lichtbruin en knapperig zijn.
5. Leg niet te veel cassave in de braadpan om ze een knapperig effect te geven.
6. Laat de chips op een keukenrol lopen en strooi zout en chili.
7. Laat afkoelen en geniet.

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen