Deze koekjes heten Akla in Ghana en Akara in Nigeria.

225 g gedroogde oogbonen
100 g uien, fijngehakt
1 eetlepel fijngehakte gemberwortel
2 eetlepels water
1 theelepel chilipoeder
½ theelepel zout
½ theelepel witte peper
Frituurolie

Laat de bonen circa 30 minuten weken in twee delen water. Giet ze af. Wrijf de velletjes los. Overgiet ze opnieuw met water: zo kunt u de velletjes makkelijk verwijderen. Giet de bonen opnieuw af en pureer ze met de overige ingrediënten tot een glad mengsel. Verhit de olie. Schep met een theelepel beetjes beslag in de olie en frituur de koekjes knapperig en goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud met ata saus. De koekjes kunnen ook worden ingevroren.

Land: Ghana & Nigeria
Gerechtsoort: Snack

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen