Dit pikante eiergerecht met rode chilipeper is typisch Tunesisch.
3 eetlepels olijfolie
1 gele ui, in dunne plakken
400 g rode paprika, zonder zaad en zaadlijsten en in plakjes
1 – 2 verse rode chilipepers, zonder zaad en fijngehakt
750 g rijpe tomaten, ontveld, ontpit en fijngehakt
desgewenst: mespunt suiker
4 eieren
Zout
Peper
Verhit de olie in een diepe pan met dikke bodem en fruit de ui zachtjes tot hij gaar begint te worden en een beetje kleur krijgt. Voeg de paprikas en chilipepers toe en bak ze bijna gaar; roer af en toe. Roer er de tomaten door en bak de groenten nog zon 8 minuten, of tot ze gaar maar nog niet papperig zijn. Voeg zout, peper en desgewenst suiker toe. Maak 4 diepe kuiltjes in het groentemengsel, breek er de eieren in, dek de pan af en laat de eieren op lage hittebron naar wens opstijven; bedruip ze een- of tweemaal met kookvocht. Dien het gerecht direct op.
Land: Tunesië