2 kg vis
limoen- of citroensap
25 g peterselie
1 cth zwarte peper
1 cth cayennepeper
4 lente-uitjes
½ teentje knoflook
zout
1 aubergine
250 g bloemkool
250 g kool
2 rapen
1 ui
olie
4 lepels tomatenpuree
1 kg tomaat
½ l water
500 g gewassen rijst
Snij 2 kg vis in moten en wrijf in met limoen- of citroensap. Maal en meng 25 g peterselie, 1 cth zwarte peper, 1 cth cayennepeper, 4lente-uitjes en ½ teentje knoflook. Meng met wat zout met de vissen laat enkele minuten trekken. Maak een aubergine, 250 g bloemkool, 250 g kool en 2 rapen schoon, snij in plakken. Fruit een ui in ringen in olie, doe er 4 lepels tomatenpuree en 1 kg tomaat in plakken bij, doe de vis en de groenten erbij en ½ l water. Sudder 30 minuten. Haal groente en vis eruit, doe op een schaal. Roer 500 g gewassen rijst erdoor en eventueel wat extra water, kook op zacht vuur de rijst zacht. Dien de rijst op en garneer met de vis en groenten.
Land: Senegal