Speciaal gemaakt voor onze niet-Afrikaanse echtgenoten en sommige van onze kinderen die niet in Afrika zijn opgegroeid, maar willen leren hoe ze dit eenvoudige maar veel voorkomende Afrikaanse eten kunnen maken. Het enige wat je nodig hebt is een goede pols! Let op: al deze (Fufu, Sadza, Ugali, Banku enz.) Komen in verschillende vormen, namen en ingrediënten in verschillende landen en regio’s voor. Deze tutorial is alleen bedoeld om u de basismanier te laten zien om een van deze voor te bereiden. Vergeet niet om het te serveren met je favoriete Afrikaanse soep / saus.
Ingredienten:
2 kopjes water
1 kopje griesmeel
Voorbereiding:
Laat het water koken en strooi er voorzichtig het griesmeel overheen en roer met de klok mee en tegen de klok in. Langzaam voel je het uitharden.
Maak eventuele klonten glad door ze tegen de pan te drukken. Voeg indien nodig meer griesmeel toe om de gewenste hardheid te bereiken.
Op laag vuur, blijf draaien en roeren tot glad en hard zoals gewenst.
Je eten is klaar. Geniet met uw soep naar keuze!
Eet smakelijk!
Regio: Afrika
Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen