Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Togo All Stars | LantarenVenster

30 april, 20:30

LantarenVenster, Rotown, BIRD en MOMO Concerts presenteren:

TOGO ALL STARS
____________________________

Togo All Stars is een goed geoliede afrofunkmachine uit Lomé, de hoofdstad van Togo, dat samen met Benin ligt ingeklemd tussen Ghana en Nigeria; de muzikale grootmachten van highlife en afrobeat. Elk instrument dat deze veelkoppige band bespeelt draagt bij aan een onweerstaanbare groove.

Echo’s van Fela Kuti’s afrobeat uit de seventies klinken door, maar ook eeuwenoude voodoobeats, gespeeld door percussionist Ayaovi Kokousse op traditionele drums. Niet zo gek dus dat Togo All Stars in de zomer van 2022 geprogrammeerd stond op Lowlands, waar ze met hun dampende optreden een van de hoogtepunten van het festival waren.

De All Stars zijn bijna allemaal voodoosi, volgers van het traditionele geloof waarin elke god zijn eigen ritme heeft, waar goed en slecht, man en vrouw samen worden gebracht en één entiteit vormen. Het een kan niet zonder het ander. Voodoo kwam mee met de slavenhandel naar de Amerika’s en had daar een vergaande invloed op de hedendaagse muziek.

De ritmes, melodieën en chants horen we terug in hedendaagse jazz, salsa, tango, blues en funk. Maar wil je de oorsprong horen, dan moet je naar Togo, waar de Togo All Stars de heftige voodoo percussie combineren met invloeden van James Brown en zo hun eigen voodoofunk creëren. En nu eens niet door oude helden die door een platenmaatschappij zijn afgestoft. Nee, dit is een groep met de beste muzikanten van dit moment. Inmiddels is – dankzij de bezwerende albums die ze maakten voor Excelsior Recordings – Nederland helemaal in de ban van de Togo All Stars.
____________________________

BEZETTING
Dos Melio Kofi Cudjoe (zang); Cocou Sedote Elga Branco (sax); Atalawoe Francky Colmane Kodjo (trompet); Komla Openya (gitaar); Abeli Dotse Dewornu (piano); Latevi Lawson-Somadje (bas); Kossivi Agbozo (drums); Ayaovi Kokousse (percussie)
____________________________

INFO
Datum: dinsdag 30 april
Aanvang: 20:30 uur
Prijs: €16,-
Info & tickets:
> LantarenVenster: lantarenvenster.nl/togoallstars
> BIRD: https://bird-rotterdam.nl/event/togoallstars-30-04-24/
> Rotown rotown.nl/f/togo-all-stars
> MOMO: ticketmaster.nl/event/301927

Gegevens

Datum:
30 april
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
http://lantarenvenster.nl/togoallstars

Locatie

LantarenVenster