Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Togo All Stars | Effenaar

29/01/2023, 19:30

Deze show wordt georganiseerd in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven.

Togo All Stars neemt je mee op een muzikale reis door West-Afrika. Muziek uit Lomé, de hoofdstad van Togo. Het Ghanese Accra, waar highlife ontstond in de jaren 50’. Cotonou, de geboorteplaats van het befaamde Orchestre Poly Rythmo. En Lagos, waar grondlegger Fela Kuti zijn afrobeat creëerde. Al deze invloeden komen terug in de muziek van één van Lomé’s toonaangevende bands: Togo All Stars. Op zondag 29 januari brengen ze hun kenmerkende Togolese sound gedrenkt in afrofunk en voodoo-ritmes naar Effenaar.

De band combineert het beste van twee generaties. Zanger Aguey Cudjoe was een afrofunk-pionier in Accra in de jaren ’70, het creatief hoogtepunt van de West-Afrikaanse muziek. Awumakuga Oto Rodrigue wordt gezien als de meest getalenteerd jonge zanger van Lomé en heeft als missie om de afrobeat-erfenis van idool Fela Kuti voor te zetten. Aangesterkt door drummer Agbozo (Youssou N’Dour) weet de groep zowel de moderniteit als de diepe tradities te belichamen.

Met het zwaar-ritmisch geluid van vloeiende gitaren en pulserende hoorns als ruggengraat weten de All Stars zich sinds het debuutalbum (2018) voortdurend te vernieuwen. De band bouwde al een live-reputatie op met spectaculaire shows op festivals als North Sea Jazz Festival en Down The Rabbit Hole.

Vijf jaar na het verschijnen van hun debuutplaat is het nu tijd voor de opvolger Fâ; vernoemd naar voodoo-Orakel van Fâ. Voor hun tweede album raadpleegde Togo All Stars Collective meer dan eens de Fâ. De muzikanten reisden naar verschillende Vaudou-tempels, spraken met priesters en namen deel aan ceremonies, waarbij ze muziek maakten met ingewijden. Het funky album Fâ brengt een boodschap naar alle mensen om zichzelf terug te winnen en bovendien krijg je er zin van om te dansen.

Gegevens

Datum:
29/01/2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.ticketmaster.nl/event/286337?CAMEFROM=EFFENAAR&brand=nl_effenaar

Locatie

Effenaar
Dommelstraat 2
Eindhoven, 5611CK NL
+ Google Maps