Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Openingsconcert en interview met Victor Gama

04/06/2023, 13:00 - 14:30

Victor Gama is een gerenommeerde componist en musicus die zijn eigen instrumenten bouwt. Deze instrumenten zijn te zien én te bespelen in de interactieve expo INSTRMNTN, die je kunt bezoeken vanaf 4 juni. Tijdens het speciale multimediale openingsconcert op 4 juni brengen Victor Gama en Salomé Pais Matos twee zelfgebouwde instrumenten ten gehore: de Toha en de Acrux. Voorafgaand aan het concert wordt Victor Gama geïnterviewd over zijn werk en instrumenten die te zien zijn in de INSTRMNTN-expo.

🎟️ Voor meer info en tickets voor dit openingsconcert, ga naar onze website: https://www.afrikamuseum.nl/nl/zien-en-doen/activiteiten/openingsconcert-victor-gama-tectoniktombwa

MEER OVER HET OPENINGSCONCERT
Het concert is een combinatie van Zuid-Afrikaanse polyritmiek, Angolese melodieën, elektronische muziek en invloeden van o.a. Naná Vasconselos en Steve Reich. Tegelijkertijd wordt Victor Gama’s veldopnameproject in de Namib-woestijn op het scherm vertoond; een videoreconstructie en interpretatie van professor Augusto Zita’s thesis ‘An antropology of Utopia: formation of Utopian identities’.

Dit concert is niet alleen ter opening van de nieuwe expo, maar ook als kick-off van een zomerse concertenreeks in het museum.

MEER OVER VICTOR GAMA
Muzikant Victor Gama is geboren in Angola en woont momenteel tussen Luanda (Angola), Lissabon en Brussel. Hij kreeg opdrachten van prestigieuze ensembles en instellingen zoals het Chicago Symphony Orchestra, de Kronos Performing Arts Association, de National Museums of Scotland, het Tenement Museum in New York, het Prins Claus Fonds, het Royal Opera House van Londen.

Gegevens

Datum:
04/06/2023
Tijd:
13:00 - 14:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.afrikamuseum.nl/nl/zien-en-doen/activiteiten/openingsconcert-victor-gama-tectoniktombwa

Locatie

Afrika Museum