Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Ntjam Rosie – Victorie Alkmaar

3 oktober, 19:30

Sinds de release van het album ELLE in 2010 heeft de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) een trouwe fanschare opgebouwd in binnen- en buitenland. Sindsdien heeft zij niet stilgezeten. Na haar zesde studio album ‘Family and Friends’ (2020) dat door pers en publiek wederom goed werd ontvangen volgde eind 2021 de intieme en thuis opgenomen solo EP, ‘Home Cooking’. In 2023 verscheen haar laatste werk, de met SMANDEM. opgenomen EP ELLE – Reworked. De EP Embrace The New met Licks & Brains verschijnt op 15 maart 2024!

Ntjam Rosie werkte met vele grote namen in de Nederlandse jazzscene waaronder het Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Reinier Baas, Ronald Snijders, en Teus Nobel. Ze trad op met orkesten als het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Nederlands Blazersensemble en speelde op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. Op nationale radio en televisie is Rosie een graag geziene gast.

Nu is ze met groove/funk bigband Licks & Brains een samenwerking aangegaan voor het project ‘Embrace the New’. Dit heeft een verrassend album opgeleverd vol dansbare nummers, waarop groots is uitgepakt met blazers en Afrikaanse invloeden. Met natuurlijk een hoofdrol voor het bijzondere stemgeluid van Rosie. In 2024 brengen Ntjam Rosie en Licks & Brains het album naar de Nederlandse podia.

Melodieën en teksten zijn van Ntjam Rosie, aangevuld met de beats van producerscollectief The Eminent en de blazersarrangementen van bandleider Rolf Delfos. De krachtige podiumpresentatie van Rosie en energie van Licks & Brains staan garant voor een explosieve avond waarin het publiek niet stil kan blijven staan.

Gegevens

Datum:
3 oktober
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.podiumvictorie.nl/programma/ntjam-rosie-2024

Locatie

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar, 1823CW NL
+ Google Maps