Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Femi Kuti & The Positive Force // Doornroosje Nijmegen

04/04/2022, 19:30 - 23:30

Femi Kuti is de hart en ziel van de moderne afrobeat. Hij brengt samen met zijn band ‘The Positive Force’ een mix van traditionele Nigeriaanse drumritmes, de soepele groove van highlife, Amerikaanse soul, funk en R&B.

Afrobeat kwam door grondlegger Fela Kuti tot leven in de Jaren 70’ in Lagos, Nigeria. Een hele generatie muzikanten werd door Afrobeat geïnspireerd. ‘Music as a weapon to fight for justice and freedom’. In zijn muziek komt vooral onrecht, machtsmisbruik en de onderdrukking van volkeren door politieke machthebbers naar voren.

Die toewijding heeft Femi Kuti niet van een vreemde, hij heeft de fakkel van zijn vader overgenomen. Samen met zijn band The Positive Force stuwt hij de beweging nog altijd voort en verrijkt hij het muzikale vocabulaire verder met elementen uit punk en hiphop, zonder de kern te verliezen.

In het voorjaar van 2021 bracht Femi Kuti zijn nieuwe album ’Stop the Hate’ uit. Een spetterend en urgent album, waarin Kuti erin slaagt een eigen stempel te drukken en afrobeat te ontwikkelen qua muziekstijl. Het album kwam mede tot stand door samenwerking met zijn zoon Made. Made speelt al jaren in de band, en staat te trappelen om het erfgoed van zijn vader en grootvader te vertegenwoordigen.

Gegevens

Datum:
04/04/2022
Tijd:
19:30 - 23:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.doornroosje.nl/event/femi-kuti/

Locatie

Doornroosje
Stationsplein 11
Nijmegen, 6512 AB NL
+ Google Maps