Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Miroca Paris LIVE in Rotterdam

06/04/2022, 20:00

Kaapverdiaanse zanger en multi-instrumentalist uit Portugal live in concert. Energiek, warm en ritmisch!

Na een uitverkochte album release show en 2 jaar uitstel, nu eindelijk terug!

Vanaf zijn 19e al speelde Miroca als percussionist en achtergrondzanger met het boegbeeld van de Kaapverdiaanse muziek: Cesaria Evora. Zijn uitgebreide ervaring zette hij in voor een breed scala aan internationale top artiesten én – zoals de Barefoot Diva wilde: voor zijn eigen muziek.

Zijn debuutalbum D’alma deelde hij met hart en ziel vanaf het podium met publiek in vier continenten. Die rol, als zanger, gitarist en bandleider staat hem goed!

Hij deelt zijn verhaal met veel muzikale gelaagdheid, waarin zijn ritmische roots centraal staan: heerlijk fris als nieuwe generatie van Kaapverdiaanse en Lusophone (Portugees-talige) hedendaags geluid.

In 2019 zou deze ‘Island Rhythm Innovator’ al terugkomen naar Nederland, maar werd door #Madonna gevraagd om deel te nemen aan haar nieuwe documentaire en MadameX tournee.

Komt zijn naam of gezicht je bekend voor? Dat kan, waarschijnlijk van alle studio opnames als live concerten (ook in Nederland) met bijvoorbeeld Sara Tavares, Mayra Andrade, Cuca Roseta, Camane, Angelique Kidjo, Sona Jobarteh, Bitori, Tcheka, Nancy Vieira, zijn oom Tito Paris en veel meer.

Mis hem niet! Até breve!