Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Avond van de Arabische Filmmuziek – Nederlands Kamerorkest & Amsterdams Andalusisch Orkest

25 februari, 15:00

Sfeervolle muziek uit filmklassiekers van de 20ste eeuw tot nu.

Het Nederlands Kamerorkest en het Amsterdams Andalusisch Orkest nemen je mee naar ‘Hollywood aan de Nijl’. Tijdens ‘Avond van de Arabische filmmuziek’ brengen de orkestleden muziek ten gehore uit de grote Egyptische filmklassiekers en hedendaagse Arabische cinema. Meeslepende muziek uit films als ‘Al Reda wa Nour’, ‘Abi foq al-Shagara’, ‘Risala’ en ‘La Source des Femmes’.

Iconen zoals Abdel Halim Hafez, Oum Khaltoum en Fairouz komen tot leven. Ook kun je genieten van fragmenten uit films met de Golden Globe-winnaar Omar Sharif en Oscar-winnaar Anthony Quinn.

Films over hartstochtelijke liefdes, verhalen over vrijheid, gelijkheid, ingehouden verdriet maar ook historische verhalen komen voorbij. Zo brengt deze avond elke liefhebber in vervoering.

Over de makers
Nederlands Kamerorkest
Het Nederlands Kamerorkest, geleid door meesterviolist Gordan Nikolić, is met 25 tot 45 musici een klein en intiem orkest en weet het publiek telkens weer mee te slepen met zinderend samenspel. Het orkest is te horen in Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, maar ook in andere concertzalen speelt het orkest altijd met veel plezier.

Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Onze maker brengt niet alleen de muziek terug naar Europa, maar combineert dit met (bestaande en zelfgeschreven) verhalen, gedichten en theater.

Gegevens

Datum:
25 februari
Tijd:
15:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/2859

Locatie

Meervaart
Meer en Vaart 300
Amsterdam, 1068 LE NL
+ Google Maps