Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

AFF20 – Icyasha / Ellen (the Ellen Pakkies Story)

18/03/2020, 20:00 - 23:00

Icyasha van Clémentine Dusabejambo (Rwanda, 2018) met Emmanuel Mugisha, Jacky Umubeyi, Abdoul Nzeyimana (17 min.) (Engels ondertiteld)

Een jongen wil voetballen samen met de andere jongens van zijn dorp. Maar ze vinden hem te ‘vrouwelijk’ en doen niets liever dan hem pesten en uitstoten. Hoe kan hij zijn leeftijdsgenoten duidelijk maken dat hij niet anders is dan zij?

Ellen (The Ellen Pakkies Story) van Daryne Joshua (Zuid-Afrika, 2018), met Jill Levenberg, Jarrid Geduld, Clint Brink, Elton Landrew, Ilse Klink, Amram Essop (124 min.) (Engels ondertiteld)

In 2007 wurgde Ellen Pakkies haar drugsverslaafde zoon Abie. De vraag is of Ellen Pakkies handelde uit zelfverdediging, wanhoop of berekening. Knapte er die dag iets in haar – zoals haar advocaat beweerde – of wist ze precies wat ze deed? De film begint bij de moord en vertelt, parallel aan de ontwikkelingen erna, hoe de moeder tot haar daad kwam. De rechtszaak kreeg destijds veel media-aandacht. Ellen Pakkies is nu een van de voorvechters in de strijd tegen drugs en bendegeweld in Cape Flats, een wijk in Kaapstad met veel armoede en criminaliteit.

Nabespreking met Annelies Verdoolaege (Universiteit Gent)

Gegevens

Datum:
18/03/2020
Tijd:
20:00 - 23:00
Evenement Categorie:
Site:
https://decentrale.be/nl/agenda/podium-film/aff20-icyasha-ellen-the-ellen-pakkies-story

Locatie

De Centrale
Kraankindersstraat 2
Ghent, 9000 BE
+ Google Maps