2 middelgrote uien, fijngehakt
3 middelgrote tomaten, kleingesneden
1 theelepel zwarte peper
1½ theelepel zout
2 theelepels chilipoeder, of 4 verse chilipepers
1 kilo kip, in stukken, ontveld
4 eetlepels arachide-olie
200 g pindakaas met stukjes noot
1½ dl lauwwarm water

Pureer uien, tomaten, zout en de helft van het chilipoeder (of de chilipepers) in een keukenmachine of vijzel. Laat hierin de stukken kip enkele uren marineren. Verhit de olie in een grote, zware pan. Veeg de stukken kip droog en braad ze afgedekt aan in de hete olie. Voeg de marinade toe en laat alles 10 minuten sudderen. Roer de pindakaas los met het lauwwarme water en voeg dit toe. Voeg zo nodig nog wat extra water toe. Voeg de resterende chilipoeder toe en laat het gerecht afgedekt zachtjes gaar stoven. Serveer hierbij rijst.

Land: Gambia, Senegal
Gerechtsoort: Hoofdgerecht

Klik hier om Afrikaanse kookboeken bij Bol.com te kopen