Alloco met tilapia is een gerecht dat veel voorkomt in Ivoorkust. Het is gemakkelijk te maken en het is erg lekker. Alloco wordt gemaakt van bakbanaan.
Ingrediënten:
1 tilapia
2 bakbananen
1 ui (fijngehakt)
1 zoete rode paprika (fijngehakt)
1 tomaat (fijngehakt)
10 g rivierkreeftpoeder
10 g chilipoeder
20 ml olijfolie
1 bouillonblokje
1/2 citroensap
Bakkolie
Kruiden naar keuze
De tilapia voorbereiden:
Voeg de gesnipperde ui, zoete rode paprika en tomaat toe in een kleine kom. Voeg rivierkreeftpoeder, chilipoeder en de bouillon toe. Meng door elkaar en voeg de olijfolie toe. Voeg wat kruiden naar keuze toe en mix alles door elkaar. Pers het citroensap uit en meng opnieuw.
Snijd de tilapia aan beide kanten op 3 plaatsen. Vul de mix in. Gril de vis in een voorverwarmde oven van 200 graden (ca. 30 minuten)
Alloco:
Snijd de bakbanaan in kleine blokjes. Voeg zout naar smaak toe. Bak in een pan tot goudbruin.
Je heerlijke eten is klaar! Eet smakelijk!
Land: Ivoorkust