Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VIEUX FARKA TOURÉ

04/11/2023, 20:00

Vieux Farka Touré, de zoon van de legendarische Ali Farka Touré die bekend staat om zijn heerlijke gitaarlicks en dazzling crowds met zijn snelheid en behendigheid op de gitaar, geeft de beste gitaarspelers in de wereld a run for their money. Deze “Hendrix of the Sahara” komt zaterdag 4 november naar De Spot!

Zo vader, zo zoon, moet Vieux Farka Touré gedacht hebben toen hij tegen de wil van zijn wereldberoemde vader Ali Farka Touré in, toch de gitaar oppakte en muziek ging maken. Zijn vader ging gelukkig later akkoord met de beroepskeuze van zijn zoon, getuige de opnames die de Malinese muzikant nog samen met zijn inmiddels overleden vader maakte.

Vieux Farka Touré zet, met wellicht iets meer scheurende gitaarsolo’s, de traditie van zijn vader eervol voort in die prachtig stuwende mix van oorspronkelijk Malinese muziek met westerse elementen. In de loop van de afgelopen negen jaar bracht Vieux Farka Touré niet minder dan zeven veelgeprezen albums uit. Twee daarvan samen met de Israëlische superster Idan Raichel en één album samen met speciale gasten als Dave Matthews.

Gegevens

Datum:
04/11/2023
Tijd:
20:00
Evenement Categorie:
Site:
https://despotmiddelburg.nl/programma/vieux-farka-toure

Locatie

De Spot
Beddewijkstraat 15
Middelburg, 4331 LP NL
+ Google Maps