Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Vieux Farka Touré | Burgerweeshuis

08/11/2023, 20:00

Vieux Farka Touré wordt vaak “De Hendrix van de Sahara” genoemd. Deze voorvechter van Malinese muziek komt naar Burgerweeshuis! Vieux Farka Touré is de zoon van de Malinese gitaarlegende Ali Farka Touré die in 2006 overleed.

Zijn album ‘Les Racines’ (juni 2022) is een diepgravend eerbetoon aan de traditie, zijn vader, de Malinese blues en de Songhai-cultuur van West-Afrika. Touré heeft jaren aan dit album gewerkt, ook al uit respect voor de voetsporen waarin hij loopt.

Vrij snel daarna verscheen zijn nieuwste album ‘Ali’, zijn gezamenlijke album met Khruangin. Hierop brengt Vieux hulde aan zijn vader. Het resultaat is een mix van amorfe, psychedelische funk en een terechte ode aan een legende.

In de loop van de afgelopen negen jaar bracht Vieux Farka Touré maar liefst zeven veelgeprezen albums uit. Twee daarvan samen met de Israëlische superster Idan Raichel en één album samen met speciale gasten zoals Dave Matthews.

Met elk nieuw project verbreedt Vieux zijn horizon, omarmt hij nieuwe uitdagingen en versterkt hij zijn reputatie als één van ’s werelds meest getalenteerde en innovatieve muzikanten.

Locatie

Burgerweeshuis
Bagijnenstraat 9
Deventer, 7411 PT NL
+ Google Maps