Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Tutu Puoane ‘Wrapped In Rhythm’ (try-out)

25 april, 20:30

Begin dit jaar viel Tutu Puoane in de Hnita-Hoeve last minute in voor haar landgenote Zoë Modiga als gast van de LUCA Big Band. Een opdracht die ze met verve volbracht en opnieuw aantoonde wat voor een unieke vocaliste zij is. Op 25 april 2024 presenteren we haar met een try-out van haar nieuwste project, Wrapped In Rhythm.
Tutu Puoane liep een kleine tien jaar lang rond met de poëziebundel In a Ribbon of Rhythm van haar Zuid-Afrikaanse landgenote Lebogang Mashile onder de arm. Mashile’s gedichten maakten een diepe indruk op haar, en elke keer ze hen las, hoorde ze muziek.
Uiteindelijk schreef ze met haar partner-in-life-and-in-music, pianist Ewout Pierreux, een hoop nieuwe songs bijeen, gebaseerd op enkele van haar favorieten uit Mashile’s bundel. Resultaat is een gloednieuw repertoire op haar eigen Afrikaanse kruispunt van singer-songwriting, jazz en soul.
Deze muziek vormt de basis voor haar nieuwe album Wrapped In Rhythm, dat werd geproduceerd door de legendarische Amerikaanse muzikant/bassist/producer Larry Klein (cfr. Joni Mitchell, Tracy Chapman, Herbie Hancock…), en dat in het voorjaar van 2024 verschijnt op SoulFactory Records.
Live brengt Puoane de muziek tot leven met Pierreux en een van de beste ritmetandems van de Lage Landen, de Nederlander Clemens van der Feen op bas en Dré Pallemaerts op drums. De open en losse structuren maken een erg vrije, geïmproviseerde en communicatieve aanpak mogelijk. Wie haar al op een podium meemaakte, weet dat dat de ideale context is voor een Puoane op haar best.

Met: Tutu Puoane (zang), Ewout Pierreux (piano), Clemens van der Feen (contrabas), Dré Pallemaerts (drums).

Tickets: 18 euro (basis), 15 euro (Hnitaleden), 9 euro (-24).

Zittend.

Foto: © Nunu Ngema

Gegevens

Datum:
25 april
Tijd:
20:30
Evenement Categorie:
Site:
https://apps.ticketmatic.com/shop/hnitajazzclub/shop/addtickets/965389822075

Locatie

Hnita Jazz Club
Lostraat 106
Heist-op-den-Berg, 2220 BE
+ Google Maps