Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Samba Touré in Tolhuistuin

23/03/2023, 19:30

Samba Touré is een muzikant uit Mali die vooral bekend is om zijn virtuoze gitaarspel en unieke mix van Afrikaanse blues, woestijnrock en traditionele Malinese muziek. Touré werd geboren in het stadje Diré, gelegen aan de oevers van de rivier de Niger, in het noorden van Mali. Hij groeide op in een familie van muzikanten en begon op jonge leeftijd gitaar te spelen. Touré’s vader, Ould Sidy, was een bekende muzikant in de regio en speelde op de traditionele luit genaamd ngoni.

Touré begon zijn muzikale carrière als lid van de band van de legendarische Malinese zanger Ali Farka Touré, met wie hij jarenlang toerde en optrad. In 2008 bracht hij zijn eerste soloalbum uit, genaamd “Songhai Blues: Homage to Ali Farka Touré”, waarop hij de muziek van zijn mentor eerde en zijn eigen stijl ontwikkelde. Sindsdien heeft Touré meerdere albums uitgebracht, waaronder “Albala” (2013) en “Wande” (2018), die lovende kritieken kregen van muziekrecensenten en fans over de hele wereld.

Zijn muziek wordt vaak omschreven als “woestijnblues” vanwege de melancholische gitaarriffs en de hypnotiserende ritmes die doen denken aan de uitgestrekte woestijnen van de Sahara. Touré is een trotse vertegenwoordiger van de rijke muzikale tradities van zijn thuisland Mali en heeft opgetreden op tal van internationale festivals en podia. Hij wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde en innovatieve gitaristen uit West-Afrika en zijn muziek is een brug tussen de oude en nieuwe generaties muzikanten in de regio.

Naast zijn carrière als muzikant is Touré ook een activist die zich inzet voor de culturele en sociale rechten van zijn volk, met name de Toearegs die in het noorden van Mali wonen. Hij heeft zich uitgesproken tegen de gewapende conflicten en het extremisme in de regio en zet zich in voor vrede en verzoening. Touré blijft een belangrijke figuur in de hedendaagse Malinese muziekscene en een inspiratie voor jonge muzikanten in de regio en daarbuiten.

Bezetting:
Samba Touré (gitaar/vocals)
Djimé Sissoko (ngoni/percussie)
Souleymane Kane (kalebas)

Meer info & tickets: paradi.so/SambaToure-23maart
Alle genoemde tijden onder voorbehoud.

Gegevens

Datum:
23/03/2023
Tijd:
19:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.paradiso.nl/nl/programma/samba-toure/104457/

Locatie

Paradiso Amsterdam
Weteringschans 6-8
Amsterdam, 1017SG NL
+ Google Maps