Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Richard Bona met Alfredo Rodríguez & Pedrito Martinez (SOLD OUT)

01/03/2020, 20:30 - 22:30

Topbassist Richard Bona komt terug naar LantarenVenster, en dit keer samen met niemand minder dan Alfredo Rodríguez, de “Cubaanse pianowonderboy” (de Volkskrant), die ontdekt werd door Quincy Jones. De virtuoze muziek van dit bijzondere duo zal laten zien hoe onlosmakelijk Afrikaanse en Cubaanse muziek met elkaar verbonden zijn. Aan het duo is de Cubaanse percussionist en zanger Pedrito Martinez toegevoegd.

Bona is een van Afrika’s meest veelzijdige muzikanten. Als klein jongetje in Kameroen viel zijn muzikaliteit al op en op zijn dertiende debuteerde hij in een Franse jazzclub. Eenmaal volwassen verhuisde hij naar Europa en later naar New York, waar hij een vaste waarde in de jazzscene werd, spelend met Branford Marsalis, Joe Zawinul en Pat Metheny. Richard wordt geroemd om zijn virtuoze spel, en vaak vergeleken met Jaco Pastorius. Maar sinds hij zijn debuutalbum uitbracht, is het ook zijn stem die de aandacht trekt. Bona zingt in zijn moedertaal Duala, een Kameroens dialect dat opvalt door zijn haast hypnotiserende klanken. Zijn stem versmelt op een meesterlijke wijze met jazz, bossanova, pop, afrobeat, en funk. Recent ontdekte Richard de Afro-Cubaanse muziek, onder andere resulterend in het album Mandekan Cubano. In Cubaan Alfredo Rodríguez vond hij zijn gedroomde partner, een pianist en arrangeur die elke muziekstijl kan laten vlammen.

Alfredo Rodríguez was als kind al idolaat van muziek en het allerliefst wilde hij drummer worden. Maar om op het conservatorium toegelaten te worden, koos hij toch voor de piano. Een goede keuze, want de Cubaan ontwikkelde zich al op jonge leeftijd tot een elegante, maar ook explosieve virtuoze pianist en behoorde al snel tot de besten van zijn generatie. Een uitnodiging voor het prestigieuze jazzfestival in Montreux, waar hij Quincy Jones ontmoet, blijkt zijn doorbraak. In 2009 vlucht Rodríguez naar de Verenigde Staten, waar hij politiek asiel krijgt en sindsdien resideert. In de afgelopen jaren bracht hij vijf ijzersterke albums uit, waarvan de laatste in duo met meesterpercussionist Pedrito Martinez.

Pedrito Martinez is geboren en opgegroeid in Havana. Sinds hij in 1998 naar New York is verhuisd, heeft hij de percussie- en jazzwereld veroverd. Hij heeft albums opgenomen en opgetreden met artiesten als Sting, Paul Simon, Bruce Springsteen en Wynton Marsalis en heeft zijn eigen combo, The Pedrito Martinez Group.
____________________________

BEZETTING
Richard Bona – bas, zang
Alfredo Rodríguez – piano, keyboards, zang
Pedrito Martinez – drums
____________________________

INFO
Zondag 1 maart
Aanvang: 20:30
Prijs: € 28
Tickets en meer info: http://bit.ly/bona-rodriguez-1mrt

Gegevens

Datum:
01/03/2020
Tijd:
20:30 - 22:30
Evenement Categorie:
Site:
https://www.lantarenvenster.nl/programma/richard-bona-alfredo-rodriguez/

Locatie

LantarenVenster
Otto Reuchlinweg 996
Rotterdam, 3072 MD NL
+ Google Maps