Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ntjam Rosie & SMANDEM. | De Vorstin

06/05/2023, 21:00

In 2010 opende Ntjam Rosie’s tweede album ELLE vele deuren voor haar. Twaalf jaar later weerklinkt het nog altijd haar eigenzinnige visie op jazz en soul en haar eigen karakteristieke geluid. Destijds wilde zij zichzelf bewijzen, gezien en gehoord worden. Inmiddels heeft ze dat kunnen loslaten en kijkt ze graag met een frisse blik naar nieuwe muzikale mogelijkheden, nieuwe sounds en nieuwe energie.

Met die reden besloot ze met de jongemannen van SMANDEM. een selectie van songs van ELLE onderhanden te nemen en naar het heden brengen. Hoe zouden ze klinken door de handen en oren van een nieuwe generatie muzikanten? Het resultaat is tegelijk energiek en loom en tegelijk ruw en zacht. De EP ELLE – Reworked verschijnt in April 2023 waarna Ntjam Rosie & SMANDEM. te zien en te horen zijn in clubs door heel Nederland.

Ntjam Rosie
Sinds de release van het album ELLE in 2010 heeft de in Kameroen geboren Ntjam Rosie (1983) een trouwe fanschare opgebouwd in binnen- en buitenland. Sindsdien heeft zij niet stilgezeten. Na haar zesde studio album ‘Family and Friends’ (2020) dat door pers en publiek wederom goed werd ontvangen volgde eind 2021 de intieme en thuis opgenomen solo EP, ‘Home Cooking’. De met SMANDEM. opgenomen EP ELLE – Reworked verschijnt in April 2023.

Ntjam Rosie werkte met vele grote namen in de Nederlandse jazzscene waaronder het Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Reinier Baas, Ronald Snijders, en Teus Nobel. Ze trad op met orkesten als het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Nederlands Blazersensemble en speelde op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. Op nationale radio en televisie is zij een graag geziene gast.

Ook in het theater is Ntjam Rosie geen onbekende. In 2022 werkte ze mee aan de controversiële en prijswinnende theatervoorstelling Dear Winnie,. Eerder toerde zij langs Nederlandse theaters met het Artvark Saxophone Quartet (Homelands), had ze een rol in Urban Myth’s We hadden liefde, we hadden wapens en produceerde zij haar eigen voorstelling Breaking Beats.

Gegevens

Datum:
06/05/2023
Tijd:
21:00
Evenement Categorie:
Site:
https://devorstin.stager.nl/web/tickets/111250249

Locatie

Podium de Vorstin
Koninginneweg 44
Hilversum, 1211 AS NL
+ Google Maps