Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nnelg in Tolhuistuin

17/11/2023, 19:00

Prijs is inclusief € 3,00 servicekosten

Nnelg, voorheen bekend als Yung Nnelg, groeide als kind van Ghanese migranten op in Amsterdam Zuidoost. De ‘je moet je eigen kansen creëren’-mentaliteit werd hem thuis én in de Ghanese Pinkstergemeenschap met de paplepel ingegoten. Als een rustige bewuste jongen balanceerde hij moeiteloos tussen contrasten van verschillende sociale klassen en etniciteiten.

Met zijn sterke drive heeft hij de afgelopen jaren een unieke positie in de Nederlandse hiphop-scene veroverd. Met roots in de Ghanese/West-Afrikaanse muziek en een groeiende fanbase onder het mainstream publiek, vormt hij als geen ander in Nederland een brug tussen twee werelden.

In zijn tienerjaren begon Glenn met muziek maken, samen met de mannen van TNO en SMIB uit de Bijlmer. Na het releasen van twee solo-EP’s, ‘CONTRA’ en ‘SERENA’ in 2017, en zijn eigen ‘GRAND SLAM’ tour in 2017/2018, was hij niet meer weg te denken uit de line-ups van grote festivals in Nederland.

Nnelg spreidt in 2020 zijn vleugels en lanceert in eigen beheer op 31 januari zijn langverwachte debuutalbum ‘BALANS’. De plaat is de climax van de persoonlijke groei die de artiest de afgelopen jaren doormaakte; hij heeft letterlijk de balans opgemaakt en geeft prioriteit aan zijn eigen creatieve impulsen.

In de jaren die hierop volgde deed hij featurings op tracks van artiesten als Zwangere Guy, S10, sor en Winne. Zijn laatste wapenfeit is het album ‘IK ZIE JE’ gelanceerd met een innovatieve (politieke) campagne: Vote for Nnelg.

De kaartverkoop start woensdag 26 juli om 10:00 uur.

Meer info & tickets: paradi.so/Nnelg

Gegevens

Datum:
17/11/2023
Tijd:
19:00
Evenement Categorie:
Site:
http://paradi.so/Nnelg

Locatie

Tolhuistuin
IJpromenade 2
Amsterdam, 1031 KT NL
+ Google Maps