Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nabyla Maan ft. Amsterdams Andalusisch Orkest

19/11/2023, 16:00

Laat je omarmen door de Marokkaanse singer-songwriter Nabyla Maan.

Nabyla Maan is één van de grote vertolkers van het klassiek-Arabo-Andalusisch repertoire. Haar kraakheldere stem en vernieuwende kijk op deze muziek hebben haar immens populair gemaakt. In Marokko kan Nabyla niet meer rustig over straat.

Met het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt Nabyla je mee op reis door de Maghreb en zingt op eigentijdse wijze liederen uit de Andalusi, Malhoun, Gharnati en Chaabi.

Nabyla Maan deelde het podium met grootheden als Sami Yusuf en Hamid Kasri.

Over de makers
Nabyla Maan
Van het eerste album van de Marokkaanse zangeres en singer-songwriter Nabyla Maan werden honderdduizenden exemplaren verkocht. Maan treedt op in zowel Marokko als in Europa en is veel te zien op de Marokkaanse televisie. Op 19-jarige leeftijd was ze de jongste Arabische/Afrikaanse artiest ooit die optrad in het Olympia in Parijs.

Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Onze maker brengt niet alleen de muziek terug naar Europa, maar combineert dit met (bestaande en zelfgeschreven) verhalen, gedichten en theater.

Gegevens

Datum:
19/11/2023
Tijd:
16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.meervaart.nl/theater/programma/details/2643

Locatie

Meervaart
Meer en Vaart 300
Amsterdam, 1068 LE NL
+ Google Maps