Ontdek het mooie Afrika!
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nabyla Maan ft Amsterdams Andalusisch Orkest in Hertz | TivoliVredenburg

18/11/2023, 20:00 - 20:45

Nabyla Maan is een van de grote vertolkers van het klassiek Arabo Andalusisch repertoire. Haar immense populariteit heeft ze te danken aan haar vernieuwende kijk op deze muziek met een kraakheldere stem en hoge muzikale kwaliteit. Met het Amsterdams Andalusisch Orkest neemt zij je mee op reis door de Maghreb en zingt zij op eigentijdse wijze liederen uit de Andalusi, Malhoun, Gharnati en Chaabi muziek. Zij deelde met diverse grootheden als Sami Yusuf en Hamid Kasri het podium.

Over Nabyla Maan
Nabyla Maan groeide op in een omgeving vol met Marokkaanse traditionele muziek waar ze naar op zoek was hun diepe geheimen onder eminente meesters van de kunst. Haar benadering in Marokkaanse traditionele muziek weerspiegelt hun internationale dimensie door te brengen vele culturen samen, en er meerdere incorporeren aspecten van jazz en wereldmuziek. Deze eclectische benadering maakte de weg vrij voor optredens over de hele wereld.

Nabyla Maan heeft vijf albums op haar naam staan, en dat is ze ook werkt momenteel aan haar aankomende album, dat wordt naar verwachting in mei 2023 uitgebracht.

Over Amsterdams Andalusisch Orkest
Het Amsterdams Andalusisch Orkest is in 2011 opgericht met als doel het Andalusisch erfgoed op het gebied van kunst en cultuur te verbinden met het heden. Het Orkest, speelt op internationaal niveau verschillende muziekvormen uit een gebied dat zich uitstrekt van Granada tot Bagdad, uit diverse tijdsperioden en stijlen.

Het orkest bestaat in volle bezetting uit 18 leden uit binnen- en buitenland. Niet alleen houden zij samen het traditionele Arabo-Andalusische repertoire levend, maar ook spelen zij improvisatiemuziek uit de Arabische wereld en volksmuziek uit de Maghreb. In de loop der jaren werkte het orkest samen met gerenommeerde musici uit allerlei genres, van Arabisch (Marcel Khalife en Sami Yusuf) tot jazz (Metropole Orkest) en flamenco (Estrella Morente). Naast deze repertoires zet het AAO zich ook in voor muzikale verdieping en staat we ook met andere Andalusisch georiënteerde genres op het podium, zoals de Malhoun, (Sanaa Maharati). Naast de Andalusische repertoires specialiseert het AAO zich ook op de Oosterse sharqi muziek.

Gegevens

Datum:
18/11/2023
Tijd:
20:00 - 20:45
Evenement Categorie:
Site:
https://tiv.re/NabylaMaanftAndalusischOrkest18nov

Locatie

TivoliVredenburg